Ugrás a tartalomhoz
  • 0

Internet telefondróton avagy az xDSL

Roli82

Kérdés

xDSL kapcsolódási probléma esetén

Nézd meg a HGW-t amennyiben nem világít rajta a DSL LED. Ebben, esetben valami hardveres gond lehet a háttérben.  Egy sérült vagy kihúzódót kábel, vagy DSLAM oldali műszaki meghibásodás. Ha a kapcsolat felépül de a PPPoE nem. Ebben esetben ha használ saját router ellenőrizd azt.  Próbáld meg közvetlenül csatlakozatni a gépet modem/ HGW-hez.

HGW által szórt WIFI gyakran szakad lassú instabil.

Válts csatornát, ebben segít az inSSIDer program. Szélsőséges esetben saját router használata is szóba jöhet.

Mi a legnagyobb elérhető sebesség és hogyan?

XL csomag, 50/15 sebességet kínáló csomag, ennek műszaki feltételei a következőek.

VDSL2 technológián az alábbiak szerint. Egycsatornás (központtól való 750 méterig), vagy kétcsatornás (központtól való 1500 méterig) ebben, esetben dupla rézérpárral.  Ezek csak az általános adatok minden esetben az adott címre vonatkozó műszaki felmérés dönt.

Hírtelen egyik napról másikra csökkent a sebességem.

Nagy valószínűséggel SNR LOCKOT kaptál, ez annyit jelent, hogy a központ lejjebb veszi a sebességedet.  Valamilyen műszaki hiba miatt vagy tévesen. Nem tehetsz mást, mint jelzed a 1412 felé a problémát.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• Válaszok 1.6k
  • Létrehozva
  • Utolsó válasz

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

Posztolt képek

Ajánlott posztok

• 0

Annyira megszűnik, hogy ha pl elkezdesz feltölteni, majd parancssorból indítasz egy ping-et, pl.: "ping www.bix.hu -t" (így végtelen, CTRL+C-vel lehet megállítani), akkor egyáltalán nem jön vissza semmi válasz? Vagy azért csordogál, de sok a csomagvesztés?
Ugye normál esetben ilyenkor enyhén megnövekedett válaszidőt kéne látni, csomagvesztést nem szabadna.

Az összes Telekomos eszközzel az a gond, hogy belepiszkálnak a gyári szoftverekbe, ami önmagában nem baj, ha nem rontják el, viszont a gyártók által kiadott frissítésekre/javításokra nagyon lassan, vagy egyáltalán nem reagál a cég.

Nekem egyszer volt olyan, hogy sok volt a csomagvesztésem, szerelő megkérdezte, mit bingeltem. Mondtam neki, hogy bix.hu-t. Erre azt válaszolta, hogy ne azt pingeljem, hanem egy belsős telekomos szervert, mert azt nem tudják garantálni, hogy hálózatukon kívül is jó legyen a net. :D

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0

Tamas586. Ebben a kérdésben valóban hibátlan vagyok, szerintem te vagy egyedül aki azt gondolja hogy semmi gond a TRÉHOME internettel.  Hidd el nekem nem az a fajta előfizető vagyok aki fél óra internet kiesésnél hisztizik az ügyfélszolgálaton. Ez már egy régi ügy velük. Másrészről a személyeskedést kerüljük szerintem, nem kívánok ilyen jellegű s z a r ságokba belemenni. Az pedig nem a véletlen műve, hogy x ideje létezik ez a probléma, előtte mikor feltöltés ment, ha evidens módon lassabban is de ment vígan a net, és a wifi is.

fgabor87 -> Köszönöm szépen!

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0

elérhető a cimen az 50mbit internet? cim 7971 hobol asztalos jános utca 7 szám jelenleg 30mbit van bent de 50est szeretnékdijcsomagok mert ugy jelzi megy elvileg de már töbször is probáltam aszt montdák hogy megy egyszer meg hogy nem akkor ebben mi is az igazság 270méterre van az elósztó router tipusa:speedport w724v előre is köszönöm a válaszokat!

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0

A speedport w724v (HGW) adminfelületén lévő dsl info oldalról, ami azt hiszem hogy ezen a linken érhető el:

http://speedport.ip/html/ engineer/ro_dsl.htm

Ha ez nem működik, akkor a speedport.ip rész helyére a speedport helyihálózati ipcímét írd be. További infókért nézd át az eszköz felhasználói kézikönyvét.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0

Sajnos úgy érzem hogy hiányosak az ismereteim, ezért lenne pár kérdésem dsl hálózatok működéséről, hátha lesz olyan kompetes személy, aki idetalál erre a fórumra és segít megérteni azokat a technikai dolgokat, amit jelenleg nem tudok helyre tenni magamban.

Adott egy xdsl vonal, amin 50 megabites Netmánia XL internet szolgáltatás fut. A vonali paraméterek 2016-04-13. napjáig a következők voltak:

IMG_20160414_181320.JPG.43c61315d882660a

Aztán sajnos 2016-04-13 délutánján elment a net, a dsl szinkron megszakadt. 1412, hibajegyfelvétel.

Másnap Telekomos technikus kijön, majd látja, hogy nincs szinkronban a HGW, központhoz elmegy, majd lőn újból net. Örülés meg meg minden, majd HGW-ben értékeket megnézve az alábbi kép fogad:

IMG_20160414_181112.thumb.JPG.c107ca67f4

Szerelő vissza jön, már indulna is. Mutatom neki, hogy ez nem jó, nekem 50 megabites csomagom van, a vonali értékek nem azok, amik eddig voltak. Azt mondja, hogy "Örüljünk hogy így működik". Mondom neki, hogy azért ez nem egészen így van, régen ezek az értékek voltak (1. Kép) most pedig ezek (2. Kép). "Na jó, akkor valamit még megnézek, de semmit nem igérhetek"-mondja. Ezután elsőkörben ragalatt futó telefonkábel épségének vizsgálata szemmel (ennek semmi baja, végig egyben van), majd vonal vizsgálat következett ezzel a műszerrel

IMG_20160414_125430.thumb.jpg.556657517a

Ezután az utca végén ellenőrizte a földkábel, ahol feljön a földből, már ott is 35 megabit körüli a max kiadható sebesség. Aztán még a dslamnál mért valamit, aztán mondta, hogy átadja a "kábeleseknek az ügyet". Ezzel elment.

2016-04-15. Ma voltak kint a kábelesek, széttszedték az oszlopot, összerakták, bemérték a vonalat. Minden tökéletes, semmi vonalszakadás semmi probléma a rendszerel, vannak gondok, meg fejleszteni kéne ezt azt, de azt nem fognak. Azt mondták, hogy biztos sokan rendeltek nagyobb sebességet, ezért zajosabb a lett a vonal, ez rontotta le az értékeket. (Az átthallás)

És itt jön a képbe, amit én nem értek?

Az Átthallás:

Minél többen vesznek igénybe egy adott területen dsl-t, a törzskábelen annál jobban zavarják egymást a vonalak, ez minőségromláshoz, ezáltal sávszélességromláshoz vezet.

Szóval az átthallás miatt egy 73 megabites sebesség maxon tudó vonalból 35 megabites maximális sebességet nyújtó vonallá alakult át, 1 nap leforgása alatt.  Vajon ilyen létezik? Egy nap alatt ekkora lett az áthallás egy törzskábelben, hogy közel 40 megabitet romlott egy vonal teljesítménye? Mert szakadás az nincs állítólag semmi nem történt azon a napon mikor nekem elment a netem és ilyen vonallal lettem visszarakva. Vagy valamit nem mondanak el? Vagy valamit nem vettek észre a technikusok? Hogy történhet ilyen?

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: btz
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0
45 perce, anonymus írta:

Dslam port hiba?

Kérdeztem a technikust, az állítása szerint port cserét is megpróbált tegnap.

Ma pedig lezárták a hibajegyet, jött a mail és az SMS. Szerintem nincs értelme újranyittatni vagy újat felvetetni.

Sajnos ieiglenesen visszamondom a Netmánia XL csomagot. Aztán varok, háha lesz itt valamikr valami optikai fejlesztés majd egyszer.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0

Nemrég kint volt megint a szerelő, most egy Sat TV hiba miatt jöt ki, de beszéltem vele a netes dolgokról. Mondtam neki, hogy én elfogadnám, hogy nem megy itt az 50 megabit ha egyszer nem ment volna. Még akkor is elhinném, ha szakadozott volna, de nem, mert beton stabil volt. Több fórumon is  megosztttam az értékeit a vonalnak. Így mondtam neki, hogy ennek tudatában nagyon nehéz elhinni, hogy ez az állapot nem visszaállítható. Kicsit úgy érzem, hogy nem lett minden megtéve a vonal állapotának visszaállításáért. Ha lenne értelmes logikus magyarázat, hogy mi történt 13.-án, és tegnap, akkor megnyugodnék, de így úgy érzem magam mint egy kisértő szellem, akink befejezetlen dolgai vannak, mert nem találta meg a megnyugvását.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0

Még uj vagyok, ezért nem tudom, mit illik "Megszólitás"-ként ide irni 

Nemrégiben a Pirelli ruterem meghibásodása miatt kaptam a Telecomtól cserébe egy ZXV10H201L routert.  Az üzembehelyező kolléga csak az IPTV és az internet csatlakozást ellenőrizte. Csak használat közben tapasztaltam, hogy a LAN portokra UTP kábeleken kapcsolódó számitógépek nem látják egymást, és a hálózati nyomtatót sem, továbbá a biztonsági IP kamerát sem tudom elérni. Az ügyfélszolgálaton jelezvén a problémát azt a felvilágositást kaptam, hogy ezen szolgáltatások beállitása nem tartozik bele a dijmentes cserével járó hibaelháritási tevékenységbe, de fizetség ellenében a gyorsszerviz szolgálat készségesen segitségemre lehet.

Ezen felbátorodva elhatároztam, hogy előszőr magam próbálkozom a megoldásokkal, azonban a modemhez kapott használati utasitásból nem jutottam elegendő információhoz.

Kerestem a neten egy részletes User Manual-t, de csak szlovák nyelvűt találtam.  (https://www.telekom.sk/documents/10179/82424/H201L+Home+Gateway+User+Manual_Slovakia.pdf/077c9eba-552e-4bcb-8060-459fe0dd5b8a)

Kell, hogy legyen eszerint angol és/vagy magyar nyelvű is, csak én nem találom...

Tudna nekem segiteni valaki, hogy egy ilyen felhasználói kézikönyvhöz hozzájussak?

Köszönettel fogadok minden segitséget

Stomfai István

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0

Fórumokon a netikett iratlan szabályai szerint tegeződünk, tehát a Sziasztok az általában megfelelő mindenkinek.

Mit jelent a gyakorlatban, hogy a Lan portra kötött eszközök nem látják egymást? A  pingre válaszolnak? Dhcp-n keresztül megkapják az IP címeiket az eszközök?

Esetleg listát a hálózati elemekről ipcímekkel, átjáró címekkel tudsz csinálni?

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: btz
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0
Allocated Address
MAC Address IP Address Remaining Lease Time Host Name Port
c8:14:79:45:d7:ad 192.168.1.3 80120 SSID1
14:89:fd:d4:91:33 192.168.1.8 infinity SSID1
00:1b:a9:55:17:43 192.168.1.9 infinity LAN3
00:23:be:02:ac:53 192.168.1.1 48222 LAN4
20:cf:30:89:82:e1 192.168.1.4 82674 LAN1
00:13:21:d4:4a:69 192.168.1.6 45206 LAN2
34:23:ba:64:e7:ed 192.168.1.2 85633 SSID1
e0:cb:ee:af:0b:ed 192.168.1.7 60168 SSID1

ezt a DHCP allokációt látom a routerben. Az eszközök kapnak IP cimet, mindegyik PC és telefon ki is jut a netre, de a Windows explorerben ha legörditem a networkot, csak a két gépet látom, de megnyitni (pl. belenézni a Public documents mappába már nem megy.

Egyébként a nyomtató kérdést sikerült közben me*****skedni, mivel a szg.-ben a régi router 192.168.1.103-as ip cime volt, most az uj meg a 192.168.1.9 lett ezért nem lehetett nyomtatni. Megcsináltam a nyomtató setupban, meg a routerben beállitottam a dhcp bindingben hogy eztán mindig ugyanezt a cimet adja.

szóval, haladok azért...

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0

Sajnos nekem is csatlakoznom kell (ismételten) az xDSL szolgáltatással elégedetlenek táborához. Btz fórumtárs történetéhez hasonló esetről tudok beszámolni. Igaz, hogy csak ADSL2+ szolgáltatásról van szó és fénykorában sem túl acélos vonali paraméterek jellemezték a vonalat (~3 km vonalhossz).

A történet kezdete és eddig úgy tűnik, hogy egyben a végeredménye is: 2016.03.23-án az esti órákban többszöri újraszinkronizálást követően az addig stabil bruttó 6200/640 szinkronból, 4-5 perc leforgása alatt bruttó 2724/637 szinkron lett (Netmánia S).

A hibabejelentésekre a jól ismert sablonos válaszok érkeztek: SMS a hiba elhárításáról (persze nem történt változás), telefonon vagy elektronikus levélben pedig "Ennyit bír a vonal", "Messze vagyunk a központtól", "A garantált sebesség megvan." adukártyák valamelyike. Ebből a távolság még elfogadható indok lenne, de nem elegendő. Ilyen hirtelen változás nem túl életszerű.

Többszöri hibabejelentésre adott reakció a szokásos sablonnal indul, majd végül némi elvégzett javítás (vonalvizsgálat, érpár átkötés stb...) eredményeként semmi változás. Házon belül a kábelek elvileg rendben (szerelők szerint), splitter rendben. Még a modemcserének adok egy esélyt, amint lesz rá lehetőségem, mert a szerelők rá sem néztek (pedig nem "szereld magad" konstrukció). Sajnos a javításnál nem tudtam jelen lenni személyesen.

Visszamenőleg átnézve a múltbeli és jelenlegi spektrumképeket: a vonali zaj/áthallás jelentősen megnőtt, egyik napról a másikra. A csendes vonali zaj (QLN) elképesztő méreteket öltött, korábban egyetlen jelentős kiugrás volt a vivőkön (egy körzeti rádió), a mostani pedig kis túlzással egy konstans zaj. Gyakorlatilag a rádiós zavartatással közel azonos "magasságúra" növekedett. Ennyi új bekötés biztosan nem volt itt sem. Az okokra eddig nincs válasz, csak lezárt hibajegyek és az eddig ténylegesen is lehetséges vonali sebesség felének eltűnése.

Nosztalgikus a mostani sebesség, 2005-ben nettó 2 Mbit/s-ről indulva, emelést követően 4 Mbit/s, majd stabil ~5,2 Mbit/s után 2016-ban gyakorlatilag sikerült visszatérni a kiinduló állapothoz a letöltési sebességet tekintve. Mindezt pedig a Digitális Magyarország Program egyik "fővárosától", a megyeszékhelytől 10 km-re, 6000 fős településen. Az új Telekom Wi-Fi Fon pedig aktív a szomszéd utcában, ami annak függvényében érdekes, hogy az az utca sem képes a 10 Mbit/s-re sem (több helyen is tudtam ellenőrizni).

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0

Googleba beírva hogy ZTE H201L nekem egyből a magyar user manual jön be de linkelni nem tudom, mert a Google valamiért a saját link átirányítóját engedi csak másolni. Szerintem sok minden érdekes nincs benne, ami az ügyedet előre vinné. A lanon látják egymást az eszközök, windowsos file megosztással kapcaolatban, semmi nincs benne, itt már windows szinten kéne valami jogosultsági mizériát beállítani, de ez nem igazán az én területem. Kamerát is irtál, azzal mi a gond? Port forward kell csak neki a kívülről elérhetőséghez vag UPNP.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Új...